esmaspäev, 23. juuli 2012

Ritsikas toas, sisalik kivil, orav akna taga.

Kes ütleks koduaia põhjal, et elan paarisaja meetri kaugusel Tallinna sõidetavaimast teest!!!
Ühel päeval üsna hiljuti aias töötades nägin, kuidas midagi tavatut kivil aeles. Väikene, klassikaline, rõõmsameelne kivisisalik! Kadus nagu "Malahhiitlaeka" Vasemäe valitsejatar.
Mõne päeva eest kuulsin seletamatut krõbinat akna taga. Kardinat nihutades vaatas oravakse mulle otsa. Tegi tsik-tsik-tsikk ja hüppas elegantse poolkaarega pärnapuule.
Eile aga oma käsikirjaga tegeledes kuulsin mingit arusaamatut sirinat. Selgus et kaks ritsikat olid tuppa tulnud ning otse keset kööki oma lende edasi tagasi tehes ja jalgu hõõrudes nad siis sedasi huvitavalt helindasid. Püüdsin putukad klaasi ja paberiga kinni ja viisin õue, vabadusse.
Ja ma elan 21.sajandil keset linna. Keset Autosid, kiirust ja ruttu. Me kõik oleme kuhugi teel ja ajame asju ja oleme tähtsad, kuid loodus meie ümber ja meis endas - tema kõnnib oma rütmis. Kivil ja aknalaual ja toaski.
Ja niitma peab iga seitsme päeva tagant. Ja õunapuudel igakevadine võrselõikus - jälle on kasvanud nii mis mühiseb. Kõrvitsatest ma ei räägigi - need on hiiglaslikud. Taimelehed esialgu küll.
Kuigi mingil põhjusel läks hukka redisesaak ja maitseroheline ei tulnd ka peenrast üles. Süüdistan selles seemneid, mitte enda oskamatust, sest päevalilled, mis seemnest pandud - oujeee....

Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...