kolmapäev, 15. veebruar 2012

Küpsetus

Väikese tüdrukuna mind kokakunsti võlud ja valud suurt ei morjendanud. Ema õpetas põhilised asjad selgeks, sellega protsessid piirdusid, kuid oleksin võinud ka 18-aastaselt mehele minnes oma abikaasa ümmarguseks söötma...Aga ootamatult hästi istus mulle küpsetamine.
Olen avastanud, et oskan teha üle 30 erineva retseptiga soolast ja magusat asja. Põhiretseptidest on kolm vormipirukat ja kolm avatud pirutak, kuid nüüd on lisandunud veel mitmeid ja mitmeid asju. Igausugused pisikesed kinnised ja avatud , leht,-pärmileht või pärmitaignast meisterdised.Igatahes oli L külas oma pisipõnniga ja selle aja sees sai valmis kookose-õuna vormikook ja mahlakas pitsa igasuguste lisanditega. Armukese sõnad olid hiljem - imemaitsev.Viin vahel kolleegidele midagi ja kuulen sama. Vahel mekin ise ja märkan teatud kombinatsioone, mis tekitavad enam-vähem eelpoolsed mõtted.
Ju siis jumalasulg puutus mind natukene sellega ja oskangi mingi ime läbi küpsetisi voltida.

Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...