esmaspäev, 4. juuli 2016

Sündinud 4. juulil

Nii, see on siis nüüd ametlikult käes. 4. juuli. Maailma ajaloos ka teada kui Ameerika iseseisvuspäev (muuseas "Independence Day" on ainus ulmefilm, mis tõsiselt meeldib ja mida alati vaatan, kui see kuskil nähtaval on).
Aga eestlastest tähistavad minuga koos päris mitmed tuntud isikud seda päeva oma sünnipäevana - Anne Veesaar; Lembit Ulfsak; Tõnu Oja; Tõnu Tepandi näitlejatest, Helle Raidla ja Urmas Espenberg kirjanikest; Rein Lang; Siim Kabrits ja Raivo Aeg poliitikutest ja muidu avaliku elu tegelastest. 
Sain teada, et ka mõned itaallased on sellel päeval sündinud - Gina Lollobrigida ja hiljuti minu imetletut Garibaldi. 
Lisaks on üks film Tom Cruisiga peaosas "Born on the Fourth of July" (peategelasel endal oli sünnipäev eile). 
Numismaatikaga tegelenud isal oli ühes kogus spetsiaalselt minu sünnipäeval, tegelikult küll USA iseseisvusdeklaratsiooni vastuvõtmise 200. aastapäevaks välja antud münt - olgu neetud see varas, kes kogu endale kahmas....
See on tegelt üks parimaid aegu sünnipäeva pidamiseks. Tavaliselt on soe. Täna mitte väga, aga üldiselt on nii, et pikalt ei keerutagi. 
Soovin õnne kõikidele, kellel täna sünnipäev. 
Olgu see kaunis päev ning andku müstilist rahu meie vaimule. 

Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...