reede, 17. märts 2017

Betoonipühitsus

Imelise interneti vahendusel  sain teada, et 17.03 pole mitte ainult patrikupäev (mida me eile oma õpilastega rohelise päevana tähistasime), vaid umbes sellel ajal pühitsetakse ka betoonipäeva. 
Betoonipäev on tähtpäev, mida tähistatakse Eestis iga aasta märtsi keskpaigas alates aastast 2000.Eesti Betooniühingu initsiatiivil.
Et betoon on oluline ehitusmaterjal, on betoonipäev mõeldud betooni ja betoonehitiste tutvustamiseks arhitektidele, projekteerijatele, ehitajatele, ehitusmaterjalide tootjatele ja ehitiste tellijatele.
Betoonipäeval tutvustatakse ka mõnda olulist välismaa arhitekti ja kuulutatakse välja konkursi aasta betoonehitis võitjad, selle aastal sai auhinna ERM, kui ma õigesti mäletan.
Ühesõnaga lisaks iirlaste tähistatavale patrikupäevale, saab tähistada ka betoonipäeva. Betoon (prantsuse keeles béton, ladina sõnast bitumen 'maapigi') on tehislik kivimaterjal, üks põhilisi ehitusmaterjale.
ERM aga väärib om auhinda, kuigi ta vajab pisut sissetöötamist.
Sõnaga - kiitkem rohkem rohelist ja lootkem, et tulevikus betoon peab vastu!!

Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...