laupäev, 4. veebruar 2017

Päeva sõna


Valida ühte head nähtust oma päevast, see osutub keeruliseks, kui asjad on enam-vähem jonskus.
Aga üldiselt on nii, et loeksin mõne päeva parimaks momendiks selle, kui saab kolleegidega naerda mõne eestikeelse sõna üle. Ja vahel saab neid ka omanäoliste fraasidena lisada. Nt "Dallast tegema".
????
Selle fraasiga peab ka kõnelema taustast. Kuidas täpselt me selleni jõudsime, aga juhtusin kolleegidega lõunatades poetama, et oma esimese suudluse sain ma lapsepõlvesõbralt. Me olime kuueaastased, oli mingi vanemate pidu ja meie mängisime Bobby ja Pamela Ewingut. Seda osa, kus Pamela seisab kõrghoone katusel ja Bobby kisub ta sealt ära. Me mängisime seda tunde ja tunde ning pühel hetkel me siis ka suudlesime, nagu need kaks lõpuks tegid. Lühikirjeldusest arenes lõõp ja sealt edasi "Dallast tegema" kasvamine kattemõisteks sellele, kui keegi katuseserval seisab.
Ühel teisel päeval kujunes päevasõnaks "aelema", mille visualiseerimine on praegugi naljakas.
Lingvistiline maailm on tegelt vaimustav, sama vaimustav, kui kirjandusega seotud universum. Need sõnad olid paljule muule lisaks head hetked. 
Aga maailmas toimus vahvaid asju. 
04.02 valiti kunagi George Washington esimeseks presidendiks ja Eestist kandus vabadussõda samal kuupäeval Venemaale. 
Komandeeringukekuga saab edaspidigi tegeleda.



Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...