esmaspäev, 6. juuni 2016

Mida tööandja soovib?

 Olen oma töö ja selle andjaga mõõdukalt rahul, ei virise, ei urise, ei nurise. Kuid sattusin lugema ühte oma kunagist postitust perekool.ee-s ning avastasin sealt mõndagi põnevat. Et olen summeerinud tööandja ootused ühte postitusesse ning põhimõtteliselt lähtub see ühest kunagi kuuldud väljendist: "N***n, nõelun, s***n, sõelun, keevitan, teen sepatööd."
Üldjoontes tahavad tööandjad midagi taolist:
*Supermega välimus
*Vanus 25-45 (äärmine piir)
*Kolmekordne MA täiesti erinevatel aladel – hea oleks, kui kombineerituna oleksid juura+majandus+IT või filoloogia+IT+kommunikatsioon või juura+filoloogia+IT. Igatahes soovituslikult inimene, kellel on ikka väga mitmes vallas spetsiifilised oskused
*Üksik inimene, hea, kui oleks orb, kes ei soovi mitte kunagi lapsi saada – muidu on töötajal äkki perekond, vananevad vanemad või jumala eest seda õudu – lapsed!!! Äkki on tal koguni mingid perekondlikud kohustused ja traditsioonid. Nt pidada pühi, sünnipäevi, käia kultuuriüritustel.
*Töötajal peab olema autojuhiluba ning nähtamatu kütusega sõitev väga hea masin
*Töötaja peab olema valmis 24/7 tööl olema/käima ning nurisemata võtma lisaülesandeid
*Palk – 320 eurot (sellest madalamat lihtsalt pole hetkel võimalik maksta, kuid paremal juhul, kui töötajale kompenseeritakse töö 10% -allahindlusega tööandja tuttavatest firmadest osutatavate teenustega)
*Töötaja peab olema võimeline rääkima vene, inglise, saksa, soome ja igaks juhuks ka ühte eksootilisemat keelt. Ja mitte lihtsalt rääkima, vaid valdama. Ja võimeline tõlkima vajadusel mõlemasuunaliselt.
*Olema kreatiivne, produktiivne ja absoluutselt väsimatu.
*Lõunapausi mitte pidama ning omama treenitud (loe kuni kümme tundi suuteline kannatama wc-sse minekut) põit.
*Suvel peaks töötaja saama puhkust äärmisel vajadusel ja sedagi ühe pika nädalavahetuse.
*Valdama arvutit kinnisilmi ja tõrgeteta.

*Nõustuma iga lisaülesandega, sest see võib osutuda äärmiselt hädavajalikuks tõenäolisele edutamisele tulevikus, kui tööandja lähisugulasring ei soovi juhtivatele positsioonidele asuda.
*Ei tohi mingil juhul avaldada omi mõtteid, kuid peab olema suuteline arenemisvõimelises (NB!! mitte arenevas, vaid just arenemisvõimelises, märkides potentsiaalse kui sellise, mitte progressi kui sellise) meeskonnas tiimitööks.
*Olema pädev ja kompetentne 10 erineval alal (lisaks olemasolevatele haridustele)
Etc, etc, etc

Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...