reede, 27. jaanuar 2012

Andemete tõesus

Millal on mingi nähtus tegelik ja millal pelgalt näiline, tekitatud vaid selleks, et "saaks oma kaelast ära". Kui tihti me seda oma töös tegelikult kogeme, ilustades olukorda.
Kiites oma lapsi paremateks hinnetes ja koolides ja trennides, suurustledes heade ülemuste, hinnatud alluvate, õnnestunud tehingutega.Nagu selles naljaloos, kus ameeriklane, inglane ja soomlane kekkavad oma riigi saavutustega ühise napsulaua taga. Ameeriklane ütleb, et neil olevat selline laevastik, et kala ka ei uju vahel. Inglane ütleb, et neil on selline lennuvägi, et lind ka ei liigu vahel. Soomlane mõtleb, sügab, trimpab õlut ja ütleb siis, et neil olevat Helsingi kesklinnas Pekka, kellel meesvarustus olla põlvini. Mingil hetkel hakkab ameeriklasel südametunnistus piinama ja ta tunnistab, et laevastiku vahel ujuvad vahel suured kalad ka. Inglane tunnistab samuti, et lennukite vahel lendavad vahel ikka linnud ka. Soomlane mõtleb, sügab, trimpab õlut ja ütleb, et ega see Pekka nüüd ikka päris kesklinnas ei ela...Sedasi.

Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...