reede, 7. august 2009

Elujanu/januelu

Vahel peab tüdruk (??!!) lihtsalt lõõgastuma. Karuselt, metsikult, meeletult.
Poegadega koosveedetud nädal päädis eile lahkumisega maalt ning autos sõites, Raadio 3 kuulates, tekkis minul, kasina manustamisega naisel, himu teha üks aastatetaguste piduderalli mahe järelkaja. Ja nagu kõrvakiil heleda laksuna põsele, teavitasid minu kaks kursusekaaslast sooviga aedelda (see märgib aiapidutsemist, välikaminat, segu number seitset, grilli, salatit ja vestlust).
Ning nagu perioodiliselt elus ikka juhtub, otsustasid lastevabad emad-naised-meedik/filoloogid oma särtsu kanaliseerida pidutsemisesse. Otsus sai langetatud. Riided vahetatud, silmad kaunistatud, takso tellitud ning sukeldumine melusse algas.
Muusika, külm naps, palju tantsu, palju inimesi. Naer. Lõbu.Lust. Jook.
Kusjuures - ma pole seda kunagi salanud, et suitsetaja olen - meeldib mulle pööraselt, et diskoteekides on suitsetamine siseruumides keelatud. Need jubedad klaaspunkrid, mis ei paista mitte kuidagi ahvatlevat ennast sigareti külge imema - see on väga-väga proo. Lihtsalt ei kisu sinna ennast mürgitama. Sigaretidki jätsin garderoobi. Vist. Ma arvna, et kuskile ma nad jätsin, sest igatahes kotis mul neid enam pole. See selleks.
Üksjagu sai tõelise mõnuga flirditud. Tagamõtteta kusjuures. Sai lobisetud. Kooliõdede ja teiste emadega, kes põgusaid lastevabuviivusid nautisid.
Ning üks noor näitleja oli peole rütmima tulnud. Ning temagagi sai mõned, nii umbes kuus tantsu vehitud/vihutud.
Loomulikult kaovad peol mingil hetkel ära sinugasaabunud ning ootamatult võib avaneda võimalus seista silmitsi ühe inimesega, kellega meid seob vist kuueteistkümneaastatagune tutvus. Igatahes teame me üksteist palju-palju-palju aastaid ning naaldusime vestlema.
H.B on ülimalt hea kaaslane - haritud, hea käitumisega, mis seal pattu salata, üdini mehelik. Igatahes on meil temaga olnud sellised perioodilised kokkupõrked alati üsna kosutavateks osutunud. Kloostriaidas, bussis, kohvikus Moskva, tänaval, nüüd siis caffees...
Väga mitmekülgne meesterahvas. Inimene, kellega on rääkida. Kõigest ja kõigist. Kirjandusest, kultuurist, meditsiinist, poegadest, emadest, trennidest, eludest sellel perioodil, millal me pole näinud, eludest sellel hetkel, kui oleme näinud.
Kõike, kõike, kõike.
Ja kell viis on vesi Pirital külm. Ja augustihommik on karge. Ja liiv on tantsitud jalataldade all masseeriv....
Nüüd aga särab päike. On puhkus. Pojad lähevad sellel nädalavahetusel oma isa juurde. Kõik on õnnelikud. Kõik.

Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...