reede, 24. juuli 2009

Naise vaba päev

Ärkamine.
Tekk kõrvale.
Üles, jalad otsivad susse. Rulood eemale, aken lahti.
Kööki. Ruloo üles, kiirkeetjasse vesi sisse.
Eelmisel õhtul täidetud pesumasin tööle panna. Tagasi tuppa, voodiriided kokku ja diivanisahtlisse.
Ringutus. Öösärk seljast, veel üks ringutus. Kiirkeetja kees ära, kohv presskannu, kuum vesi peale.
Vannilina kaasa ja dushi alla. Pesemine. Dushi alt välja, presskann alla lükata. Heledad kaprid jalga, triibuline särk selga. Arvuti käima lükata. Kohvi tassi, võileivad külmikust. Vitamiinid ja mahl juurde. Sigaretid ja tuhatoos arvutilauale. Söömine.
Uudised, et põlvkonnakaaslane on ootamatult surnud, et on oodata vihma ja äikest.
Väljas sirab siiski päike. Kohvitass, sigaretid, raamat kätte, aeda.
Rohi on veel niiske, toolid aga mitte. Istuda ja avada raamat. Lonksata kohvi. Süüdata sigaret.
Sõstrad pudenevad põõsa küljest. Minna tuppa ja tuua kauss. Korjata marjad sinna, siis minna tuppa ja võtta blender ning segada valmis üks maitsev toormoos.
Masin lõpetab pesemise. Asjad välja tõsta, laadida masinasse valged riided. Masin kinni ja uuesti käima. pesukauss kaenlasse ja viia riided välja kuivama. Vaadata üle kriitilisel pilgul pediküür ja maniküür. Teha need asjad korda. Juua veel üks tass kohvi, istuda ja lugeda, lasta lakil kuivada.
Võtta seejärel rannalina ja visata ennast alasti päikese ette. Peesitada kuskil tunnike. Minna tagasi tuppa ja sorteerida oma käekott. Panna mobiil laadima. Masin lõpetab pesemise, järgmised asjad nöörile, kolmas masinatäis käima lükata. Istuda netis. Helistada poegadele. Kuulata mõnda head lugu. Suitsetada. Minna ja rääkida naabrile, et järgmisel nädalal tuleb suur pidu aias.
Lobiseda ja siis minna tuppa, et küpsetada kook. Pesta puhtaks vannitoa põrandakate. Tiputada see kreegipuule. Panna näole mask. Veidi vaja kirjutada.
Selline tavaline ja mõnusalt loivav vaba päevapoolik. Õhtul tuleb töö. Nagu ikka viimastel kuudel.

Kommentaare ei ole:

Mälestus ühest märtsipäevast

Nüüdseks ammu meie keskelt lahkunud emaema elulugu ajendas mind aastaid tagasi suguvõsalugu kokku panema.  Just sellest romaanist - "Ja...